Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване
4 posters
Страница 1 от 1
Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване
Таблета е нова технология. Моя таблет е обикновен <Privileg 7B> 7 инчов който го взех за 200 лева през януари 2014та година. Казвам ви че е адски удобен за транспорт заради малките си размери и тегло, но за работа особено за бързо писане в интернет-форуми просто не става.
А четох едно мнение на Израел Торщайн което той го написа през 2013та година че след 10-15 години всичко ще е таблет и интернета щял да бъде от облаците. Аз казвам че с тъч-скрийн клавиатура не искам да работя и признавам само и единствено механичната клавиатура.
Плюс това хората масово пищят от таблетите си че ги носели за ремонт по 3-4 пъти годишно. А на мен едно слизане до завод <Електроника>ми струва реално между 15 и 30 лева с такси и ако трябва да ходя до там по 4 пъти годишно и да ми държат таблетът по месец и половина докато го оправят просто за мен работата не става.
Така че аз засега, а може би и за следващите 10-12 години признавам само и единствено лаптопа, в момента имам два нови лаптопа и един стар 8 годишен и ще продължавам да карам на лаптопи докато ги произвеждат. Нямам намерение да минавам на таблети и покупката на таблета миналата година беше известна грешка от моя страна.
Също на мен не ми харесват много много големите над 15 инча лаптопи, нито ми харесват малките 7 или 10 инчови лаптопи, а най-добре работя с около 12 инчови лаптопи какъвто е най-старият ми лаптоп на DELL. Впрочем излиза реално че за последните 10 години лаптопите именно на DELL се оказаха най-здравите в сравнение с всички останали марки, един мой приятел ми сподели случай за лаптоп от същата марка който в продължение на 7 години не е бил изключван от контакта и продължава и продължава да работи!
А четох едно мнение на Израел Торщайн което той го написа през 2013та година че след 10-15 години всичко ще е таблет и интернета щял да бъде от облаците. Аз казвам че с тъч-скрийн клавиатура не искам да работя и признавам само и единствено механичната клавиатура.
Плюс това хората масово пищят от таблетите си че ги носели за ремонт по 3-4 пъти годишно. А на мен едно слизане до завод <Електроника>ми струва реално между 15 и 30 лева с такси и ако трябва да ходя до там по 4 пъти годишно и да ми държат таблетът по месец и половина докато го оправят просто за мен работата не става.
Така че аз засега, а може би и за следващите 10-12 години признавам само и единствено лаптопа, в момента имам два нови лаптопа и един стар 8 годишен и ще продължавам да карам на лаптопи докато ги произвеждат. Нямам намерение да минавам на таблети и покупката на таблета миналата година беше известна грешка от моя страна.
Също на мен не ми харесват много много големите над 15 инча лаптопи, нито ми харесват малките 7 или 10 инчови лаптопи, а най-добре работя с около 12 инчови лаптопи какъвто е най-старият ми лаптоп на DELL. Впрочем излиза реално че за последните 10 години лаптопите именно на DELL се оказаха най-здравите в сравнение с всички останали марки, един мой приятел ми сподели случай за лаптоп от същата марка който в продължение на 7 години не е бил изключван от контакта и продължава и продължава да работи!
File099- Брой мнения : 163
Местожителство : София
Re: Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване
Да, прав си! И моя е такъв, 9 инчов. Бавен ми е и още не знам за какво точно ми е таблет. Общо взето май го използвам да свалям и трия различни мобилни приложения, ей така за времето на нищоправене..... Понякога телефона ми върши повече работа
Ludo22- Брой мнения : 77
Ludo22 написа:Да, прав си! И моя е такъв, 9 инчов. Бавен ми е и още не знам за какво точно ми е таблет. Общо взето май го използвам да свалям и трия различни мобилни приложения, ей така за времето на нищоправене..... Понякога телефона ми върши повече работа
Не питай старило - питай патило! Таблета при мен е бил реално полезен само един единствен ден когато го занесох на един отдалечен изоставен обект, иначе вкъщи ползата от него е твърде малка...
Е, ти поне си го използвал, нищо че е за един ден :-). Аз се опитах да му намеря приложение в кухнята си, за рецепти
Ludo22- Брой мнения : 77
Ludo22 написа: Е, ти поне си го използвал, нищо че е за един ден :-). Аз се опитах да му намеря приложение в кухнята си, за рецепти
А, това е умно което си направила!
Много неудобен е за писане, става само за сърфиране. Нещо не ме кефят тези таблети въпреки че имам 2.
една жена ми казa- Брой мнения : 27
една жена ми казa написа:Много неудобен е за писане, става само за сърфиране. Нещо не ме кефят тези таблети въпреки че имам 2.
Точно така - много е неудобен за писане. Освен това понеже много често се бъгваше се наложи да изтрия доста от програмите които му бяха въведени. Подозирам че по този начин му наруших гаранцията.
Не си му я нарушил споко
една жена ми казa- Брой мнения : 27
File099 написа:
А четох едно мнение на Израел Торщайн което той го написа през 2013та година че след 10-15 години всичко ще е таблет и интернета щял да бъде от облаците.
Казах го и си държа на думите. Свидетел съм на упадъка на големите централизирани сървъри - всички компании които ги произвеждат си имат главоболия включително и моята. Проблема, че и Облака е един балон, който скоро ще се спука в скоро време - твърде много маймуни са се накачили на облачния клон, а печалбите им от Облака са твърде съмнителни.
ИТ
Israel Thornstein- Брой мнения : 6
Имам само един въпрос към теб - какъв е този Облак за който говориш? Нищо не разбирам!
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите