Бунтарите
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване

4 posters

Go down

Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване  Empty Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване

Писане by File099 Пет Мар 13, 2015 8:45 pm

Таблета е нова технология. Моя таблет е обикновен <Privileg 7B> 7 инчов който го взех за 200 лева през януари 2014та година. Казвам ви че е адски удобен за транспорт заради малките си размери и тегло, но за работа особено за бързо писане в интернет-форуми просто не става.

А четох едно мнение на Израел Торщайн което той го написа през 2013та година че след 10-15 години всичко ще е таблет и интернета щял да бъде от облаците. Аз казвам че с тъч-скрийн клавиатура не искам да работя и признавам само и единствено механичната клавиатура.

Плюс това хората масово пищят от таблетите си че ги носели за ремонт по 3-4 пъти годишно. А на мен едно слизане до завод <Електроника>ми струва реално между 15 и 30 лева с такси и ако трябва да ходя до там по 4 пъти годишно и да ми държат таблетът по месец и половина докато го оправят просто за мен работата не става.

Така че аз засега, а може би и за следващите 10-12 години признавам само и единствено лаптопа, в момента имам два нови лаптопа и един стар 8 годишен и ще продължавам да карам на лаптопи докато ги произвеждат. Нямам намерение да минавам на таблети и покупката на таблета миналата година беше известна грешка от моя страна.

Също на мен не ми харесват много много големите над 15 инча лаптопи, нито ми харесват малките 7 или 10 инчови лаптопи, а най-добре работя с около 12 инчови лаптопи какъвто е най-старият ми лаптоп на DELL. Впрочем излиза реално че за последните 10 години лаптопите именно на DELL  се оказаха най-здравите в сравнение с всички останали марки, един мой приятел ми сподели случай за лаптоп от същата марка който в продължение на 7 години не е бил изключван от контакта и продължава и продължава да работи!
File099
File099

Брой мнения : 163
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване  Empty Re: Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване

Писане by Ludo22 Пет Мар 13, 2015 10:42 pm

Да, прав си! И моя е такъв, 9 инчов. Бавен ми е и още не знам за какво точно ми е таблет. Общо взето май го използвам да свалям и трия различни мобилни приложения, ей така за времето на нищоправене..... Понякога телефона ми върши повече работа Very Happy
Ludo22
Ludo22

Брой мнения : 77

Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване  Empty Re: Таблета е много удобен за транспорт и адски неудобен за ползване

Писане by File099 Пет Мар 13, 2015 10:54 pm

Ludo22 написа:Да, прав си! И моя е такъв, 9 инчов. Бавен ми е и още не знам за какво точно ми е таблет. Общо взето май го използвам да свалям и трия различни мобилни приложения, ей така за времето на нищоправене..... Понякога телефона ми върши повече работа Very Happy

Не питай старило - питай патило! Таблета при мен е бил реално полезен само един единствен ден когато го занесох на един отдалечен изоставен обект, иначе вкъщи ползата от него е твърде малка...
File099
File099

Писане by Ludo22 Пет Мар 13, 2015 11:01 pm

Е, ти поне си го използвал, нищо че е за един ден :-). Аз се опитах да му намеря приложение в кухнята си, за рецепти Very Happy
Ludo22
Ludo22

Брой мнения : 77

Писане by File099 Пет Мар 13, 2015 11:05 pm

Ludo22 написа:  Е, ти поне си го използвал, нищо че е за един ден :-). Аз се опитах да му намеря приложение в кухнята си, за рецепти Very Happy

А, това е умно което си направила! Very Happy
File099
File099

Писане by една жена ми казa Съб Мар 14, 2015 5:13 pm

Много неудобен е за писане, става само за сърфиране. Нещо не ме кефят тези таблети въпреки че имам 2.
една жена ми казa
една жена ми казa

Брой мнения : 27

Писане by File099 Съб Мар 14, 2015 5:31 pm

една жена ми казa написа:Много неудобен е за писане, става само за сърфиране. Нещо не ме кефят тези таблети въпреки че имам 2.

Точно така - много е неудобен за писане. Освен това понеже много често се бъгваше се наложи да изтрия доста от програмите които му бяха въведени. Подозирам че по този начин му наруших гаранцията.
File099
File099

Писане by една жена ми казa Съб Мар 14, 2015 5:33 pm

Не си му я нарушил споко Smile
една жена ми казa
една жена ми казa

Брой мнения : 27

Писане by Israel Thornstein Сря Мар 18, 2015 2:23 am

File099 написа:
А четох едно мнение на Израел Торщайн което той го написа през 2013та година че след 10-15 години всичко ще е таблет и интернета щял да бъде от облаците.

Казах го и си държа на думите. Свидетел съм на упадъка на големите централизирани сървъри - всички компании които ги произвеждат си имат главоболия включително и моята. Проблема, че и Облака е един балон, който скоро ще се спука в скоро време - твърде много маймуни са се накачили на облачния клон, а печалбите им от Облака са твърде съмнителни.

ИТ

Israel Thornstein

Брой мнения : 6

Писане by File099 Сря Мар 18, 2015 10:08 am

Имам само един въпрос към теб - какъв е този Облак за който говориш? Нищо не разбирам!

File099
File099

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите